Bingo spelen

Bingo is een spelletje dat al bekend is bij heel veel verschillende mensen. Dat is niet gek, want het spel dat al sinds 1530 bekend is, heeft de afgelopen jaren een grote sprong gemaakt. Bingo is nu namelijk ook online te spelen. Dit leidt ertoe dat veel meer verschillende mensen, van verschillende leeftijden, samen, op een makkelijke en gebruiksvriendelijke manier kunnen genieten van bingo! Ook sinds die tijd zijn de spelregels van bingo vrijwel niet aangepast. Handig, want hierdoor hebben alle bingo spelletjes op de computer, smartphone, telefoon of tablet allemaal dezelfde spelregels! Het voordeel van bingo op internet is trouwens dat je soms gratis speeltegoed krijgt om mee te spelen.

Het hoogste doel van bingo, is natuurlijk om bingo te halen! Een bingo houdt in dat een bepaalde rij of veld van het bingo formuliertje vol is. Vaak vallen er per bingo potje verschillende prijzen te winnen. Dit houdt in dat mensen die als eerste de linker rij, rechter rij of gehele formuliertje vol hebben, kunnen winnen. Elk potje bingo kent dus meer dan één winnaar!

Het is dus mogelijk om ‘bingo’ te krijgen als een afgesproken rij of veld compleet is. Dit veld is compleet te krijgen doordat de juiste nummers vallen. Bij elk bingo spel worden er verschillende nummertjes getrokken uit een deler. Als één van deze nummers overeen komt met het nummer op een formuliertje, dan kan dit nummer doorgehaald worden. Als er een bepaalde rij, bijvoorbeeld links, rechts, boven, of schuin, vol is, dan is er bingo, en zijn er leuke prijzen te winnen! Bij een foute bingo, worden er uiteraard geen prijzen uitgekeerd!